Известие

Collapse
No announcement yet.

Инжекционна лампа?Ще излезе ли грешката?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Инжекционна лампа?Ще излезе ли грешката?

Колеги, тази вечер на два пъти ми светва червената лампа, която е за проблем в инжекциона.Като изгася колата и я запаля пак, лампата изгасва...та искам да попитам ще излезе ли грешката на диагностиката така или трябва да свети в момента на самата диагностика, за да се покаже?
    И като цяло някакви идеи какво може да е?Колата видимо и невидимо си върви като хората.... :S
    И другото, което исках да попитам, май имам проблем с охладителната с-ма(забил на отворено термостат), та и двата пъти като светна въпросната лампа бях на под 50 градуса температура....възможно ли е да има връзка това?
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Мен тази лампа никога не е спирала да ми свети...а за термостата хммм... едва ли някак си не ми се връзват темостат с инжекцион
    ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
    Nissan Qashqai 2,0 140hp
    Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
    ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

колега смени си термостата - така ще ти падне разхода ще се затопля по бързо и парното ще тръгва още на 5-7та минута а относно лампата отиди на диагностика щом веднъж е светнала лампата на инж. значи има записана грешка и всеки които МОЖЕ да работи с диагностична апаратура ще разбере защо е светнала лампичката
      146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
      145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

ще излезе, но най-вероятно е заради термостата. ще е нещо от рода на - грешка температурен сензор. така че направо сменяй термостата.
        точка

Comment

Първоначално публикувано от Balagan Покажи съобщение
          Мен тази лампа никога не е спирала да ми свети...а за термостата хммм... едва ли някак си не ми се връзват темостат с инжекцион
          Колега и на моята свети непрекъснато и ми е много чудно от какво може да е,иначе колата си работи добре но разхода ми е много голям и мисля че има някакъв проблем и затова свети и дава такъв разход,но незнам какъв може да е проблема.Дали ако я откарам на диагностика и изчистят грешките ще се оправи и някои може ли да ми препоръча къде да отида да ми го оправят?Мерси предваритвлно.
          sigpicAlfa Romeo
          145 2.0 16V T.SPARK(+.....)
          Не е важно как стоиш до колата си,важно е как я караш!!!

Comment

..

Колеги, и на мен ми се появи подобен проблем отностно светването на лампичката на инжектора..светна на 3-4 пъти по за няколко секунди и пак изгасна...след като се прибрах оставих колата и махнах клемите на акумулатор за един час и да чукна на дърво за сега не е светвала една седмица ....не знам да ли това което съм направил е помогнало с нещо, но за сега не свети въпросната лапичка......
            Alfa Romeo 146-1.6 120 ps. 11.1999

Comment

Моята изчезва като "рестартирам" колата
              Идеята е, че днес цял ден я връткам(100тина км)...и не светна.Вечерта излезнах на студа пак и..след 15тина км светна.А колата продължава все така да не загрява, седи си на 50 и - градуса като я карам, само на място загрява...мисля, че има нещо общо...

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Утре ще го пробвам тоя номер с клемите и ако се оправи ще черпя колега!
                sigpicAlfa Romeo

Comment

Незнам аз нямам никакъв видим проблем загрява си нормално и си движи нормално,просто незнам от какво може да е?
                  sigpicAlfa Romeo

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                    Моята изчезва като "рестартирам" колата
                    Идеята е, че днес цял ден я връткам(100тина км)...и не светна.Вечерта излезнах на студа пак и..след 15тина км светна.А колата продължава все така да не загрява, седи си на 50 и - градуса като я карам, само на място загрява...мисля, че има нещо общо...
                    Имаше в една тема обяснено общото с ниската температура и лампата за инжекцията ,ама не помня коя !?!

ЕДИТ: намерих я http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F1%F2%E0%F2%E0
                    Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                    Почти съм 100 процента сигурен че като е спускал планината му е изтинала колата под 50 градуса и за това му е светнала лампата на инжекциона.За това питам за термостата.А аз го чета от немска книжка където превода е "смущение" а не "повреда".Това за термостата е от личен опит.Лампата му изгасва като се вдигне температурата.Донякъде това са предположения защото колегата не е достатъчно изчерпателен с отговорите си.
                    Last edited by mochko1; d.m.y г., 00:53.
                    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                    Fiat Bravo II 1.4 90hp
                    sigpic
                    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                      ще излезе, но най-вероятно е заради термостата. ще е нещо от рода на - грешка температурен сензор. така че направо сменяй термостата.
                      Аз имам съмнения, че може да е от ниско налягане в гумите. Да не бърза с термостата колегата!

За кой ли път път в този форум, тази лампа може да светне поради милион причини. Единствено диагносткика може да каже какво може да с по-голяма точност. Разкачането на клемите за да се 'чистят' грешки бих оприличил с това да си забършеш задника след голяма нужда с плочка теракот. Не е решение просто
                      Last edited by trustworthy; d.m.y г., 08:10.
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Датчик температура....

OEM & Ventura Garage

Comment

@Markaso Колко ти гори ламята ???
                          Nissan Qashqai 2,0 140hp

Comment

колеги, преди 2 седмици се преборих най-накрая с този проблем. със всички симптоми, споменати от вас, се сблъсках и аз. при мен се дължеше на постоянно отворения термостат, откъдето колата в студените дни не можеше да загрява. като ще ходите на сервиз, накарайте ги да ви проверят и подгревните свещи ако не сте ги сменяли..

sigpic
                            Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
                            http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Приятел ние сме бензинки моя проблем се констатира след смяната на датчика на коляновия вал с нов
                              Nissan Qashqai 2,0 140hp

Comment

Working...
                              X